måndag 7 juni 2010

PCL

Pälsvårdsprodukter

Vi har under större delen av 2009 och hittils under 2010 använt oss av PCL shampoo och balsam. Tidigare har vi använt lite av varje, provat oss fram och såklart har vi hittat ett och annat som fungerat bra men då har det varit jättesmå flaskor och dyrt.

PCL har fungerat bäst hittils, helt oöverträffat! Skillnaden i renhet, lyster och hur pälsen ser ut är inte jättestor då de flesta kvalitetshampon gör pälsen ren såklart men den stora skillnaden är varaktigheten efter badet.

Inget annat shampoo har haft egenskapen att så effektivt motverka tovor och göra pälsen lätt-utredd även efter ett rejält lerbad och därtil kvistar och annat skräp i pälsen. Man får lätt ut det hela igen och eftersom pälsen tovar mindre så blir det mer oskadad päls som i sin tur tovar mindre osv..

Pälsen blir frisk och stark och tål väder och vind precis som den skall.

Både shampoot och balsamen är mycket drygt då det späds ut med vatten, till besvärlig päls eller torr päls kan man göra en inpackning i koncentratet och då får man en frisk, luftig och sund päls med en gång.

Balsamet kan även användas som tovutredare och balsam/vatten i en sprayflaska blev min egen lilla superhjälpreda. Man duschar lätt i pälsen, borstar tills det är torrt och sedan badar hunden. Vilken torr päls som helst eller tovig/smutsig går att borsta utan att man sliter på pälsen på så sätt och badet med balsam efteråt gör att resultatet blir varaktigt.

Pälsvården har minskats ett antal timmar pr månad på vår kennel på grund av PCL.

Den ende nackdel vi tyckte fanns var att flaskorna var så otympliga, men numera finns det pump till dem och doseringen blir enkel utan att man behöver lyfta flaskor/dunkar.

PCL för alltid för oss!

http://www.pcldogcat.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar